skip to Main Content
Dierenartsenpraktijk Kollum – Buitenpost  is gelegen in Noordoost Friesland en is een modern uitgeruste dierenkliniek voor zowel gezelschapsdieren als landbouwhuisdieren en paarden. De praktijk heeft niet alleen een functie voor Kollum en Buitenpost maar bedient de gehele regio.

Dierenartsenpraktijk Kollum – Buitenpost vindt zijn oorsprong in een drietal praktijken. In het verleden waren er in deze regio 3 dierenartsenpraktijken, te weten in Kollumerpomp (dierenarts Jongbloed), in Kollum (dierenarts van Til) en in Buitenpost (dierenarts Idema).

In 1986 gingen de praktijken van Kollumerpomp en Kollum samen, enerzijds om meer tijd te hebben voor de bedrijfsbegeleiding rundvee waar behoefte aan was bij de melkveehouders, anderzijds om meer aandacht te kunnen besteden aan gezelschapsdieren, toen duidelijk in opkomst.
In 1998 werd ook de praktijk van Buitenpost overgenomen en werd het dierenartsenpraktijk Kollum – Buitenpost. Door het groter wordende gebied konden er meer koeien en gezelschapsdieren behandeld worden en kon daarmee de in gang gezette specialisatie nog verder worden doorgevoerd. De hoofdvestiging bleef in Kollum, maar in Buitenpost werd een dependance geopend, waar dagelijks gezelschapdieren worden behandeld.

Inmiddels is het een praktijk waar 6 dierenartsen werkzaam zijn, zowel een aantal fulltime als enkele parttime, en 5 paraveterinairen. Zowel rundvee, kleine herkauwers, paarden en gezelschapdieren worden van de benodigde diergeneeskundige hulp voorzien.

Back To Top