skip to Main Content

Overgewicht? Gratis begeleiding bij het afvallen

‘Liever te dik dan te dun’ is een veelgehoorde uitspraak. Het is voor de meeste mensen vaak wel duidelijk dat een te mager dier niet gezond is. Een dier met (licht) overgewicht wordt echter nogal eens gezien als ‘goed verzorgd’ of ‘lekker verwend’.

Het lijkt minder ernstig dan een vermagerd dier, maar is dit overgewicht wel zo gezond? Zeker niet. Overgewicht kan allerlei nare aandoeningen veroorzaken, waaronder bijvoorbeeld gewrichtsproblemen, hart en vaatziekten, vermoeidheid en suikerziekte. Door deze aandoeningen wordt de levensverwachting van uw dier niet alleen verkort, maar is ook de kwaliteit van leven niet optimaal.[/vc_column_text]

Wat doen wij?

Het kan soms erg moeilijk zijn om een dier te laten afvallen. Met name bij extreem overgewicht valt dit niet mee. Door het extra gewicht is een dier vaak minder actief, waardoor hij/zij steeds minder energie verbruikt. Ook het eten van de allerkleinste porties voer kan dan vaak toch niet voorkomen dat het dier aankomt of in ieder geval niet afvalt.
Wanneer u met ons contact opneemt voor afvalbegeleiding, zullen wij eerst een intakegesprek met u en uw dier plannen. Wij kunnen tijdens deze afspraak de nodige vragen van uw kant beantwoorden. Ook zullen wij dan doornemen wat het voedings- en bewegingspatroon van uw dier is. De begeleiding zal worden verzorgd door Froukje Bekkema.

Hij/zij zal worden gewogen en krijgt een conditiescore. Aan de hand hiervan kan het streefgewicht worden bepaald en rekenen wij voor u uit hoeveel voeding uw dier per dag mag hebben. Iedere twee weken maken wij dan een controle afspraak met u. Op deze manier kunnen wij goed in de gaten houden of het afvallen niet te snel of te langzaam gaat en kunnen wij onze adviezen, indien nodig, bijtijds aanpassen.

In sommige gevallen wordt het overgewicht veroorzaakt door een medische aandoening. Wanneer dit vermoeden ontstaat tijdens het afvalprogramma, zullen wij dit met u bespreken. Ook daarmee kunnen wij u verder helpen.

Voor wie?

Het afvalprogramma is bedoeld voor alle honden en katten met overgewicht. Begeleiding of advies is ook mogelijk wanneer uw dier slechts licht overgewicht heeft. Juist dan is het goed om het probleem direct aan te pakken, zodat u kunt voorkomen dat uw dier uiteindelijk doorgroeit naar extreem overgewicht.

Misschien voelt u zich schuldig wanneer u een dier heeft met (extreem) overgewicht. Schroom dan niet om toch langs te komen. Het is meer dan positief dat u zich bewust bent van het probleem en hoe eerder u begint hoe beter. Het is nooit te laat om het te proberen!

Wat kost het?

De begeleiding is gratis. Wel werken wij met een speciaal dieetvoer dat bij ons verkrijgbaar is. Vaak valt het prijsverschil met uw huidige voeding erg mee wanneer het wordt omgerekend naar het aantal grammen dat u mag voeren. U kunt altijd vrijblijvend informeren naar de prijzen.

Wat krijgt u ervoor terug?

U zult merken dat uw dier gezonder, actiever en vrolijker wordt. Het is verbazingwekkend om keer op keer te zien hoe enorm zij opknappen van soms slechts een paar ons gewichtsverlies. Van lusteloze, soms zelfs depressieve dieren, veranderen zij in vrolijke, open karakters. Dus naast het feit dat de levensverwachting toeneemt, zal ook de kwaliteit van leven zichtbaar verbeteren!

Voor vragen of adviezen omtrent afvallen, kunt u altijd contact met ons opnemen. Mocht u twijfelen of uw dier goed op gewicht is, kunt u altijd een (gratis) afspraak maken voor advies. Wij helpen u graag!

[/vc_column][/vc_row]

Back To Top