skip to Main Content

Amivedi

Amivedi-Nederland is de werknaam van de Stichting AMIVEDI, een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Amivedi-Nederland bestaat al bijna 75 jaar. In die tijd heeft zij veel ervaring opgedaan en veel contacten opgebouwd. Daardoor is de kans groot dat een vermist of gevonden huisdier weer bij de eigenaar terugkomt. Amivedi-Nederland werkt met meer dan 100 hulpposten, verspreid over het land. Er is dus altijd wel een hulppost bij u in de buurt. Daarnaast is er een centraal informatienummer waar u kunt navragen bij welk hulppost u terecht kunt. (iedere dag bereikbaar van 9.00-21.00).

Telefoon algemeen: 0900-AMIVEDI (0900-2648334)
Telefoon Kollum: 088 – 006 46 22
Website: www.amivedi.nl

Stichting Nederlands Databank Gezelschapsdieren

De website van de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren biedt u de mogelijkheid om 24 uur per dag informatie op te vragen over de eigenaar van een gevonden huisdier. Deze service is speciaal bedoeld voor bijvoorbeeld dierenartsen en personeel van de dierenambulance.

E-mail: info@ndg.nl
Website: www.ndg.nl

De Fûgelpits

Vogelopvangcentrum De Fûgelpits is een van de vijf kustasielen van Nederland die zich hebben gespecialiseerd in het revalideren van olieslachtoffers. Gemiddeld worden er jaarlijks vier tot vijfhonderd olieslachtoffers binnengebracht. Na jaren van studie worden er tegenwoordig van de honderd olieslachtoffers, tachtig in goede gezondheid teruggeplaatst. Daarnaast worden nog allerlei soorten vogels gebracht die onze hulp ook nodig hebben. Het is zoals de naam het al aangeeft, Fûgel betekent vogel en pits is een pitsstop zoals in de autosport. Even sleutelen en dan weer verder.

Adres: Mosselbankweg 1, 9142VJ Moddergat
Telefoon: 0519 – 321591
Fax: 0519 – 346437
Mobiel: 06 – 10695339
E-Mail: fugelpits@planet.nl
Website: www.fugelpits.nl

De Wissel dierenasiel

Adres: Kalverdijkje 76-1, 8924 JJ Leeuwarden
E-Mail: info@dierenopvangdewissel.nl
Telefoonnummer: 058 – 2664300
Telefonisch te bereiken: ma t/m za van 10.00 – 12.00 uur en in de middag tijdens openingstijden.
Openingstijden: ma, di, do, vrij en za van 14.00 – 17.00 uur
Website: www.dierenopvangdewissel.nl

Schutstal Dokkum

Het begrip schutstal is al zeer oud. Vroeger bracht de veldwachter hier tijdelijk uitgebroken vee onder. Tegenwoordig worden in de schutstal gevonden honden en vee opgevangen. Bij vee moet u denken aan schapen, pony’s, paarden etc. Ook dieren die door ontruimingen of dierenmishandeling even geen plekje hebben worden door de schutstalhouder liefdevol opgevangen. Justitie en de gemeentes Dongeradeel, Dantumadeel, Kollumerland en Achtkarspelen hebben de schutstal Dokkum voor opvang aangewezen.

Adres: H. Sliep, Haagwinde 14 Dokkum
Telefoon: 0519 – 293332
Mobiel: 06 – 21528480

Dier onder Dak Dokkum

Stichting “Dier onder Dak” is een opvangcentrum voor zwerf- en afstandskatten binnen de gemeente Dongeradeel. Ze proberen voor deze katten zo snel mogelijk weer een geschikt thuis te vinden. Bent u op zoek naar een huisvriend, kijk dan eens rond op deze website!

Website: www.dieronderdakdokkum.nl

WaldNet

De rubriek ‘Misdaad in je straat’ bevat geregeld informatie over gevonden of vermiste dieren. Ben je je huisdier kwijt, of heb je juist een vermist dier in je buurt lopen, neem dan eens een kijkje op deze site.

Website: www.waldnet.nl/misdaadinjestraat/

Chipnummer zoekmachine

Dierkwijt.nl de nationale chipnummer zoekmachine van Nederland. Deze zoekmachine bieden wij aan als stichting Samenwerkende Databanken Gezelschapsdieren Nederland (SDGN).

Website: www.dierkwijt.nl

Vermiste dieren

Deze website helpt eigenaren in de zoektocht naar hun vermiste dier. Doorloop het stappenplan om uw dier in het overzicht met vermiste dieren te plaatsen, een vermist-poster te maken, en de handige zoektips te lezen.

Website: mijndieriszoek.dierenbescherming.nl

Back To Top