Nu enten tegen het "bloed” en zomerlongontsteking bij schapen

Aangezien de lammerperiode er weer aan staat te komen is nu het moment om te gaan enten tegen het bloed en zomerlongontsteking.

Lees meer...

Antibiotica schaap

Wanneer gebruik ik welk antibioticum bij het schaap? In dit artikel vindt u een overzicht per aandoening, de dosering en de wachttijden voor vlees.

 

 

Lees meer...

De lammerperiode

Als in het voorjaar het aflammerseizoen weer nadert zijn er een aantal dingen die aandacht nodig hebben. Wat moet u zoal in huis hebben? Wat te doen met schapen die geen melk geven? Hoe kun je lammeren het beste ontwormen? post-it

Lees meer...

Vaccinaties schaap

Er zijn een aantal ziekten bij het schaap waartegen geënt kan worden zodat voorkomen kan worden dat de schapen ziek worden. Veel schapenhouders zijn wel bekend met de beruchte ziekte 'Het bloed' en de ziekte welke momenteel sterk in de belangstelling staat, Q-koorts.

Lees meer...

Scannen van ooien en geiten op dracht

Het scannen van drachtige schapen en geiten is heel goed mogelijk. Dit kan al vanaf 4 weken na het dekken. Aan het einde van de lammerperiode kunt u de laatste dieren laten scannen. U kunt zo eerder een selectie doorvoeren en hoeft dan niet eindeloos te wachten of het laatste schaap misschien nog gaat lammeren.

Vestigingen

Chip je dier

Webshop