skip to Main Content

Assistentenspreekuur

Niet alleen bij de dierenartsen, maar ook bij de assistenten zit veel kundigheid.

U kunt tijdens het assistentenspreekuur terecht voor behandelingen die niet persé door een dierenarts verricht hoeven te worden.

Denk hierbij aan nagels knippen, een gebitscontrole, gewichtscontrole, oren zalven of medicatie toedienen. Maar ook voor bijvoorbeeld het verwijderen van hechtingen of voor een deskundig advies over voeding kunt u bij de assistente terecht.

 

******* Onderstaande controles zijn kosten aan verbonden************

Nagels knippen.

Nagels knippen van uw huisdier samen met de assistente ook als het alleen de hubertusklauwtjes betreft.

Anaalklieren.

Controle van de anaalklieren kunt u door een van onze assistentes laten doen.

Suikerwaarde meten in verband met diabetes.

 

******* Onderstaande controles zijn gratis exclusief medicatie (indien nodig)************

Gewichtscontrole.

Veel huisdieren kampen met gewichtsproblemen. In de meeste gevallen gaat het hier om overgewicht. Omdat overgewicht ernstige gezondheidsproblemen met zich mee kan brengen, bieden wij u de mogelijkheid gratis deel te nemen aan ons gewichtsprogramma. Vaak door eenvoudige tips en adviezen te geven kan uw huisdier weer een gezond gewicht krijgen.

Gebitscontrole.

Een gezond gebit is erg belangrijk. Ook voor uw huisdier. De assistente kijkt samen met u naar het gebit van uw hond, kat of konijn. Eventuele problemen worden zo vroegtijdig vastgesteld. De assistente zal met u bespreken hoe u het gebit van uw huisdier het beste kunt verzorgen en mooi kan houden.

Puppy / Kitten consult.

Wat leuk ! Een pup of kitten in huis. Bij dit consult wordt de pup of kitten maandelijks gecontroleerd op: huid, vacht, oren, ogen, gebit en gewicht. Ook onderwerpen als voeding, verzorging en gedrag komen hierbij aan de orde. Een groot voordeel hiervan is dat uw pup of kitten een bezoekje aan de dierenarts eerder als een positieve ervaring dan als een stress moment zal beschouwen. Hierdoor zal de pup of kitten later ook makkelijker te behandelen zijn. Het is te vergelijken met het consultatiebureau bij kinderen. Ook kunt u hier natuurlijk terecht voor al uw vragen over de nieuwe huisgenoot.

Hechtingen verwijderen.

Als uw huisdier geopereerd is, is het soms nodig om hechtingen te verwijderen. Maar ook zien we u graag voor een gratis wondcontrole.

 

Wormen / vlooien of medicatie.

Lukt het thuis niet om tabletten in te geven, een pipetje goed op de huid aan te brengen of de oren te zalven. Onze assitentes doen het graag voor of samen met u.

 

Spreekuurtijden.

Wilt u gebruik maken van het assistentenspreekuur , maak dan een telefonische afspraak !

Het assistentenspreekuur vindt plaats tussen 11.00-12.00 in Kollum.

 

N.B. De assistente is geen dierenarts en kan geen uitspraak doen over medische problemen. Indien nodig zal de assistente u adviseren een afspraak te maken bij één van onze dierenartsen.

Back To Top