Help, mijn hond heeft een slak opgegeten!

Bij vochtig weer, zoals na een regenbui, komen slakken ineens uit alle hoeken en gaten.

Slakken in je tuin kunnen voor veel overlast (en frustratie) zorgen, want zij (vooral de naaktslakken) vreten graag aan planten. Behalve voor planten kunnen slakken ook schadelijk zijn voor je hond. Slakken eten is namelijk gevaarlijk voor je hond!

Lees meer...

Huisdierenverzekering? Ja of Nee?

Heeft u een verzekering voor uw huisdier afgesloten? Bij de aanschaf van een nieuw huisdier is het zeker nuttig om hier over na te denken. Maar waar moet u allemaal rekening mee houden? En is verzekeren altijd een goede optie? Een verzekering afsluiten, doen of niet doen?

Lees meer...

RHD2

RHD2 is een nieuwe variant van het dodelijke konijnenvirus RHD, ook wel Rabbit Haemorrhagic Disease genoemd. RHD is een uiterst besmettelijk virus waar konijnen binnen 48 uur aan overlijden. Erg belangrijk om hier als konijnenhouder meer over te weten!

Lees meer...

Tularemie (hazenpest) in Friesland

In maart 2015 is er melding gedaan over tularemie in de buurt van Akkrum. Boeren uit de omgeving hebben in de afgelopen week gemeld dat hazen hier vreemd gedrag vertonen ('dronken' en rondjes lopen) en dood in de sloot worden gevonden. Of sprake is van een relatie met de enorme toename van het aantal veldmuizen in de provincie Friesland is nog onduidelijk en wordt onderzocht. Er komen veel vragen of koeien ook tularemie kunnen krijgen, of het in de melk kan worden uitgescheiden en of honden en katten die muizen pakken ook besmet kunnen raken en wat de mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling zijn.

Lees meer...

Spoedeisende hulp nodig?

Vestigingen

Chip je dier

Webshop