RHD2

RHD2 is een nieuwe variant van het dodelijke konijnenvirus RHD, ook wel Rabbit Haemorrhagic Disease genoemd. RHD is een uiterst besmettelijk virus waar konijnen binnen 48 uur aan overlijden. Erg belangrijk om hier als konijnenhouder meer over te weten!

Lees meer...

8 Thuisblijftips!

Gaat uw huisdier niet met u mee op vakantie, maar blijft hij/zij dit jaar lekker thuis? Dan zijn er een aantal zaken die goed geregeld moeten zijn. Zodat u, en uw huisdier beide een relaxte vakantie hebben. In dit artikel vind u 8 tips voor een fijne thuis-vakantie voor uw huisdier!

Lees meer...

Huisdierenverzekering? Ja of Nee?

Heeft u een verzekering voor uw huisdier afgesloten? Bij de aanschaf van een nieuw huisdier is het zeker nuttig om hier over na te denken. Maar waar moet u allemaal rekening mee houden? En is verzekeren altijd een goede optie? Een verzekering afsluiten, doen of niet doen?

Lees meer...

Tularemie (hazenpest) in Friesland

In maart 2015 is er melding gedaan over tularemie in de buurt van Akkrum. Boeren uit de omgeving hebben in de afgelopen week gemeld dat hazen hier vreemd gedrag vertonen ('dronken' en rondjes lopen) en dood in de sloot worden gevonden. Of sprake is van een relatie met de enorme toename van het aantal veldmuizen in de provincie Friesland is nog onduidelijk en wordt onderzocht. Er komen veel vragen of koeien ook tularemie kunnen krijgen, of het in de melk kan worden uitgescheiden en of honden en katten die muizen pakken ook besmet kunnen raken en wat de mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling zijn.

Lees meer...

Spoedeisende hulp nodig?

Vestigingen

Chip je dier

Webshop