Weidecoccidiose

Coccidiose bij kalveren van enkele weken tot maanden leeftijd is voor de meeste veehouders een bekende ziekte en komt op veel bedrijven voor. Kalveren krijgen ernstige diarree met vaak wat bloed erbij, ze persen op de mest en vermageren. Ook zitten ze vaak dof in het haar.

Lees meer...

Correcte toediening Orbeseal

Om een goede werking te garanderen is het belangrijk de juiste techniek te hanteren voor wat betreft het toedienen van de Orbeseal injectoren. Hieronder vindt u hier een kort instructiefilmpje. In het filmpje wordt de Orbeseal injector in combinatie toegepast met een droogzetpreparaat. De volgende stappen worden getoond.

Lees meer...

Salmonella bij uw rundvee

Salmonella is een bacterie die bij uw rundvee veel schade kan veroorzaken. Ook u als veehouder (of één van uw gezinsleden) kunt er door besmet raken. Salmonella wordt per jaar op 7 % van de melkveebedrijven aangetroffen. Het aantal besmette bedrijven varieert per regio van 2- 25 %. Onze regio behoort tot de zwaarst besmette gebieden.

Lees meer...

De mastitisbox

mastitisbox

Met het oog op het behandelplan, gezondheidsplan, resistentie ontwikkeling en verantwoord antibioticum gebruik introduceren wij de mastitisbox: hiermee kunt u tegen een gereduceerde prijs 10 melkmonsters laten onderzoeken op de veroorzaker van de mastitis en op de gevoeldigheid voor antibioticum van deze kiem.

Hierdoor is er een betere aanpak van mastitis (hoog celgetal) mogelijk op uw bedrijf, zowel preventief als curatief.

 

Spoedeisende hulp nodig?

Vestigingen

Chip je dier

Webshop