Blind ontwormen

In het verleden werd over ontwormen in Nederland vrij eenvoudig gedacht. Op gezette tijden een wormspuit ingeven en af en toe wisselen van werkzame stof. Het zogenaamde blind ontwormen. Per eigenaar verschilde het ontwormings interval dan van iedere 3 weken tot ongeveer 1x per half jaar. Blind ontwormen heeft echter verschillende consequenties:

Tot 80% van de paarden wordt overbodig blootgesteld aan ontwormingsmiddelen, omdat zij op het moment van ontwormen niet of nauwelijks wormeieren uitscheiden. U geeft op deze manier onnodig geld uit aan wormkuren.

Lees meer...

Esdoornschimmel mogelijke oorzaak atypische myopathie

In het voorjaar van 2010 zijn er veel gevallen gemeld van ‘atypische myopathie’, de voor paarden dodelijke spierziekte. Al eerder werd door onderzoekers van de Universiteit Utrecht de biochemische oorzaak van atypische myopathie vastgesteld: een verstoring van de vetverbranding, in de humane geneeskunde bekend als ‘MADD’ (Multiple Acyl-CoA Dehydrogenase Deficiëntie). 

Lees meer...

Ontwormschema paard

Paarden ontwormen is niet zo eenvoudig. Doe het niet te vaak maar ook zeker niet te laat. Om enig inzicht te krijgen is er de parasietenwijzer (www.parasietenwijzer.nl) ontwikkeld om inzicht te krijgen wanneer, hoe vaak en waarmee u de(het)  paard(en) kan ontwormen.

Wanneer u klant bent bij onze praktijk kunt u ten alle tijde wormmiddelen ophalen. Bij twijfel over het ontwormen, wordt u verzocht eerst (verse) mest te laten onderzoeken. Op basis van deze uitslag kunnen we u beter van advies voorzien.

Lees meer...

Spoedeisende hulp nodig?

Vestigingen

Chip je dier

Webshop