West Nijl virus aangetroffen bij een paard in Duitsland

Het Friedrich Loeffler Institut in Duitsland, het officiële Duitse referentie laboratorium voor West Nijl, heeft bekend gemaakt dat in het gebied van Brandenburg bij een paard West Nijl Virus (WNV) is aangetoond. Dit is voor het eerst in Duitsland.

Lees meer...

Blind ontwormen

In het verleden werd over ontwormen in Nederland vrij eenvoudig gedacht. Op gezette tijden een wormspuit ingeven en af en toe wisselen van werkzame stof. Het zogenaamde blind ontwormen. Per eigenaar verschilde het ontwormings interval dan van iedere 3 weken tot ongeveer 1x per half jaar. Blind ontwormen heeft echter verschillende consequenties:

Tot 80% van de paarden wordt overbodig blootgesteld aan ontwormingsmiddelen, omdat zij op het moment van ontwormen niet of nauwelijks wormeieren uitscheiden. U geeft op deze manier onnodig geld uit aan wormkuren.

Lees meer...

PPID gratis testen in de maand oktober 2018

Paardeneigenaren kunnen in de maand oktober PPID gratis testen bij hoefbevangen paarden. De ACTH-test op PPID, wat staat voor Pituitary Pars Intermedia Dysfunction, vindt plaats door middel van een bloedtest. PPID, ook wel de ziekte van Cushing genoemd, is in veel gevallen namelijk de oorzaak van hoefbevangenheid.

Lees meer...

Ontwormschema paard

Paarden ontwormen is niet zo eenvoudig. Doe het niet te vaak maar ook zeker niet te laat. Om enig inzicht te krijgen is er de parasietenwijzer (www.parasietenwijzer.nl) ontwikkeld om inzicht te krijgen wanneer, hoe vaak en waarmee u de(het)  paard(en) kan ontwormen.

Wanneer u klant bent bij onze praktijk kunt u ten alle tijde wormmiddelen ophalen. Bij twijfel over het ontwormen, wordt u verzocht eerst (verse) mest te laten onderzoeken. Op basis van deze uitslag kunnen we u beter van advies voorzien.

Lees meer...

Spoedeisende hulp nodig?

Vestigingen

Chip je dier

Webshop