Katten doen soms alsof ze ziek zijn

Katten die ziekteverschijnselen vertonen, zijn lang niet altijd echt ziek. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt. Een kat die weigert te eten of zijn kattenbak niet meer gebruikt, heeft niet per definitie problemen met zijn gezondheid.

Lees meer...

Castratie

Er zijn erg veel katten in Nederland. Talloze katten zwerven rond of zitten in een asiel te wachten op een baasje, daarom is het belangrijk dat u uw kater tijdig laat castreren. Een belangrijk voordeel is dat de kater door deze kleine operatie een gezellig huisdier wordt. Geen nare katerlucht, geen onrustig gedrentel en luidruchtig gemiauw omdat uw kater zo nodig achter de vrouwtjes (poezen) aan moet en minder geruzie met de concurrenten om de krolse poezen, waardoor katers nogal eens vechtwonden en abcessen oplopen. 

Lees meer...

Vreemde voorwerpen gegeten?

Het gebeurt nogal eens dat honden of katten dingen eten die niet bestemd zijn voor consumptie. Satteprikkers zijn hierom erg berucht, vishaken, te grote botten, (te grote) varkensoren, etc. Wat u dan in ieder geval niet moet doen.

Lees meer...

Chippen

Sinds een paar jaar is het in Nederland mogelijk om dieren via een elektronisch implantaat (de transponder of 'chip') van een identificatie te voorzien. Deze methode is in hoog tempo de tatoeage aan het vervangen. De nu gebruikte transponders voldoen allen aan de ISO-standaard en zijn dus wereldwijd afleesbaar. 

Lees meer...

Meer artikelen...

Spoedeisende hulp nodig?

Vestigingen

Chip je dier

Webshop