Epilepsie

Epilepsie of vallende ziekte is een aandoening van de hersenschors die er toe leidt dat de patiënt tijdelijk de controle over een deel van zijn lichaamsfuncties verliest. Bekend zijn de toevallen waarbij de hond omvalt, hevige spierkrampen krijgt, schuimbekt en urine of ontlasting laat lopen. Er zijn echter ook mildere vormen van epilepsie.

Lees meer...

Hartworm

De belangrijkste hartworm, die luistert naar de naam Dirofilaria immitis, zorgt in Europa voor steeds meer problemen. Beneden de lijn Parijs - Milaan komt deze infectie inmiddels overal voor, met de hoogste besmettingscijfers in riviergebieden als de Po-vlakte in Italië en de Rhône-delta in Frankrijk.

Lees meer...

Afscheid nemen van uw huisdier

Euthanasie is geen leuk onderwerp, maar we kunnen er niet helemaal omheen. Iedere huisdiereigenaar wordt vroeg of laat met het eind van het leven van zijn of haar dier geconfronteerd , meestal betekent dat ook een beslissing over het laten inslapen van een dier.

Lees meer...

Babesiose

Babesiose is een bloedziekte die veroorzaakt wordt door een parasiet die in de rode bloedcellen leeft, Babesia canis. Bepaalde tekensoorten vormen de overbrenger van de infectie, zodat het risico om besmet te worden gebonden is aan het gebied waar deze besmette teken voorkomen.

Lees meer...

Spoedeisende hulp nodig?

Vestigingen

Chip je dier

Webshop