Tips voor de herfst met uw hond.

De zomer is heerlijk – maar de overgang naar de herfst is toch ook erg leuk. De blaadjes die verkleuren, de heerlijke frisse lucht en we kunnen weer mooie lange wandelingen maken zonder dat de honden het te warm krijgen.

1. Avond wandelingen
Uiteraard lopen we jaarrond met onze viervoeter in de avond. Maar nu in de herfst wordt het ’s avonds vroeger donker. Maar ook voor de vroege vogels zijn de ochtendwandelingen al in het donker. Het is goed om hier op tijd op voorbereid te zijn, want ook tijdens je avondwandeling kan het ineens gaan schemeren of donker worden. Zorg dat zowel jij zelf als je hond iets van reflectieve kleding aanhebben en dat je hond een goede verlichte halsband heeft, zodat hij goed opvalt voor andere mensen en verkeersdeelnemers. 
 
2. Paddenstoelen
Het vochtige weer en de gevallen blaadjes zorgen voor een goede basis voor paddenstoelen om te gaan groeien. Ze zijn prachtig om naar te kijken en te fotograferen, maar we laten ze lekker staan. Dat moet je hond ook vooral doen – laat ze ze niet eten. Ze zullen er niet van gaan hallucineren en ook niet alle paddenstoelen zijn dodelijk, maar je weet niet welke type paddenstoel giftig is. Let dus goed op wanneer je in de bossen gaat wandelen.
 
3. Vlooien en teken
Als je dacht dat het gedaan was met de vlooien en teken zodra de temperatuur daalt, dan heb je het mis.
Zorg dus dat je ook in de herfst zorgt goede vlooien en tekenbehandelingen.
 
4. Antivries
Antivries is giftig: 5 eetlepels kunnen al dodelijk zijn voor je hond! Alleen weet je hond dit natuurlijk niet. Aan jou dus de taak om je ruitensproeivloeistof na het bijvullen op de juiste plek op te bergen. 
 
5.Muizengif.
Dieren die niet zo goed tegende dalende temperaturen kunnen, zoeken een warmer onderkomen, zoals muizen. Dit is dan ook het jaargetijde waarin menden muizenvallen of muizengif in huis plaatsen. Los van de discussie of je dit wel of niet moet doen, zorg ervoor dat je hond hier niet bij kan komen!
 
6. Allergieen
Allergieen kunnen de kop opsteken wanneer de herfst komt. De huid van je viervoeter raakt dan geirriteerd.
Daaraast kan je hond ook last van hooikoorst hebben, wat zich net zoals bij mensen uit in niezen maar ook snuiven en snurken. Maak in dit geval een afspraak bij de dierenarts om dit te bevestigen, zodat de dierenarts medicatie kan voor schrijven zodat je hond de herfst makkelijker en leuker door kan komen!
 
7.Kou en warmte
Naarmate het weer steeds kouder wordt,kan je viervoeter behoefte hebben aan een jasje tijdens de wandelingen.
Als het erg veel regent of sneeuwt, vinden sommige honden een waterdicht jasje ook prettig.
 
8. Eten
Met Sint Maarten, sinterklaas en kerst in de aantocht, lopne honden meer kan op voedselvergifteging, verstikking op botjes of zich overeten. Vanwege het koude weer kunnen honden behoefte hebben aan iets meer calorieen, zeker als ze nog steeds veel tijd buiten spenderen. Als je hier over twijfelt, neem dan contact op met de dierenarts.
 
Geniet van heerlijke herfstwandelingen. 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 

 

Spoedeisende hulp nodig?

Vestigingen

Chip je dier

Webshop