Hoera, herfst !

De bladeren vallen van de bomen, de wind waait stormachtig om onze oren, de dagen worden korter en de nachten langer. Tijd om lekker met de hond naar het bos te gaan om door de bladeren te rennen en met de kinderen op zoek te gaan naar kastanjes, gekleurde bladeren en mooie paddestoelen. 

Aan het einde van de wandeling thuis komen met een frisse neus, haren in de war en bijkomen met een warme kop chocolademelk: het is herfst !

Tijd voor wat tips om de herfst goed door te komen!

 Wandelen met een lichtje om.

De ochtend- en avondwandeling met je hond zullen nu veelal in het donker plaats vinden. Hang om de halsband van je hond een lichtje, bijvoorbeeld fietslichtje. Zo is je hond voor anderen goed zichtbaar.

Check de gegevens van de microchip.

Klinkt misschien een beetje gek, maar hoewel de meeste honden en katten wel gechipt zijn, staan ze heel vaak niet geregistreerd of zijn de gegevens niet up-to-date. Mooi moment om dat nu te doen. Als de gegevens namelijk niet kloppen, heeft de chip geen zin, dus www.ndg.nl/check-je-chip .

Hou je hond warm na het zwemmen.

Het kan een heerlijke herfstdag zijn, met warme temperaturen maar vergeet niet dat het water vooral in de nachten heel erg in temperatuur daalt! Dus springt jouw hond nog steeds in elke sloot en maakt hem niet uit hoe koud het is? Zorg er na de wandeling dan voor dat hij lekker kan opdrogen en warm blijft. De kans op spierpijn door het ijskoude water neemt dan ook af. Een andere mogelijkheid is de spieren goed masseren.

Paddestoelen.

Hoewel ik nog nooit een hond of kat heb zien knabbelen aan een paddestoel en de meeste niet giftig zijn, kun je er beter wel mee uitkijken. Vooral met jonge dieren die van alles willen ontdekken en met hun bek zouden ze weleens zoiets gek kunnen doen. Wees er dus alert op als je in het bos loopt.

Stokken.

Een ander punt om op te letten, is dat de hond tijdens de wandeling niet met allemaal stokken mag spelen die door de wind van de bomen zijn gewaaid. De stokken kunnen versplinteren en voor grote problemen zorgen in de maag en darmen. Heel vaak gooien mensen een stok weg omdat de hond dat zo leuk vindt. Een bal is dan toch een stuk veiliger om mee te spelen.

Anti-vries is dodelijk.

Het inslikken van anti-vries is dodelijk! Wellicht vraag je je af hoe dit in je huisdier terecht kan komen? Het schijnt een zoetige smaak te hebben, wat uitnodigt om eraan te gaan likken, dus let er op dat het reservoir van de auto niet lekt en berg de flessen anti-vries veilig op.

Maak veilige,warme plekjes voor je kat.

Katten zijn gek op warmte en met deze kouder wordende dagen zullen ze graag op de warmste plekjes willen liggen. Let er een beetje op dat die plekken ook veilig zijn, want ik heb ze al op de raarste plekken zien liggen. Hang bijvoorbeeld zoń hangmat op aan de radiator.

Teken en vlooien.

Hoewel het weliswaar kouder wordt, zitten er ook nog steeds milde en soms zelfs warme dagen tussen. Dat betekend dat vlooien en teken nog steeds actief zijn. Maar denk er ook aan dat vlooien de winter zeer goed in jouw huis kunnen overleven, lekker warm door de verwarming. Blijf je huisdier dus regelmatig controleren en behandelen.

 

Komt je kat niet buiten?

Haal dan de herfst een naar binnen. Leg bijvoorbeeld een hoopje bladeren neer. Daarmee prikkel je de kat zijn zintuigen en je geeft de kat de kans het geknisper van de blaadjes te horen en te voelen hoe het is om op de bladeren te staan of te liggen. Kastanjes en beukennootjes zijn leuk om mee te voetballen. "Je kunt een kat wel uit de natuur halen,maar de natuur niet uit de kat!"

 

Spoedeisende hulp nodig?

Vestigingen

Chip je dier

Webshop