Kobus de Kat is diabetes patient.

 

Voor wij ontdekten dat Kobus suikerziekte had was hij erg ziek. Kobus viel 3 kilo af in ontzettend weinig tijd, ook was de vacht erg dof en mottig, Kobus dronk en at ontzettend veel maar kwam geen gram aan ook had Kobus totaal geen energie meer.

Als Kobus had geplast dan zag je allemaal kristallen in zijn urine zitten ook plakte dit heel erg. Toen wij bij de dierenarts kwamen werd al gauw duidelijk hoe ziek ons mannetje was, hij reageerde totaal niet op de onderzoeken die de dierenarts bij hem deed. Al gauw kwam de conclusie dat hij weleens suikerziekte kon hebben.

 

Door middel van een klein prikje in zijn oor werd al gauw duidelijk dat zijn bloedsuikers boven de 20 zaten.

 

En dan komt het allemaal. Je moet de kat zelf gaan spuiten met insuline en ja daar komen de vragen. Kan ik hetwel aan om hem te spuiten? Doe ik Kobus geen pijn ? Gaat de insuline zijn werk wel doen ? Hoe vaak moet ik naar de dierenarts ?

De conclusie is het valt allemaal wel mee. Wij zijn een stuk of 5-6 keer naar de dierenarts geweest voor controles van zijn bloedsuikers De ene keer waren ze veel te hoog en de andere keer weer te laag. Het spuiten gaat ook erg gemakkelijk, dit doet hem ook geen pijn. Als wij 5 minuten te laat zijn met insuline spuiten gaat hij voor je  zitten te miauwen. Echt op zo n manier van he vergeet je niet iets.

 

Inmiddels zijn Kobus zijn bloedsuikers helemaal goed en is hij bijna 3 kilo aangekomen , is ontzettend vrolijk, speelt weer met zijn zusjes, zijn vacht is weer glanzend en diep rood van kleur, ook drinkt Kobus niet zoveel meer. Kobus heeft weer ontzettend veel energie en komt zelf weer bij je liggen om te knuffelen.

 

Dit verhaal is geschreven door Alex Huijsmans & Mirjam Talma eigenaren van Kobus.

Bedankt voor het schrijven en dat we het mogen plaatsen.

 

Spoedeisende hulp nodig?

Vestigingen

Chip je dier

Webshop