8 Thuisblijftips!

Gaat uw huisdier niet met u mee op vakantie, maar blijft hij/zij dit jaar lekker thuis? Dan zijn er een aantal zaken die goed geregeld moeten zijn. Zodat u, en uw huisdier beide een relaxte vakantie hebben. In dit artikel vind u 8 tips voor een fijne thuis-vakantie voor uw huisdier!

1. Pension
Regel een goed pension voor uw huisdier. Ga van te voren kijken, en bedenk of dit pension bij u en uw huisdier past. Vertrouwd u de verzorgers uw huisdier toe? Als dit niet zo is, ga dan op zoek naar een ander pension. Er zijn heel veel verschillende pensions, dus zoek net zo lang tot u een geschikt pension voor uw huisdier hebt gevonden. Begin hier ruim voor de vakantie mee. Als u een leuk pension hebt gevonden, wilt u natuurlijk niet dat deze al vol zit tijdens de periode van uw vakantie. Kies voor een pension dat het verplichte bewijs van vakbekwaamheid (Honden- en kattenbesluit) kan laten zien.

2. Oppas aan huis
Sommige dieren lijden aan stress als ze naar een pension gaan, daarom is het voor deze dieren wel zo fijn om een oppas aan huis te nemen. Zo kan uw konijn, kat of parkiet gewoon in z'n eigen vertrouwde omgeving blijven. Omdat deze dieren maar 1 of 2 x daags verzorging nodig hebben is er vast wel een buuman/buurvrouw/vriend/tante die deze taak op zich wil nemen. Geef van te voren duidelijke instructies over de verzorging van uw huisdier, en schrijf alles op. Zo weet uw oppas precies hoeveel en hoe vaak uw huisdier te eten krijgt en wat er nog meer van hem/haar verwacht wordt. Noteer ook duidelijk wat u van de oppas verwacht als uw huisdier ziek wordt, of komt te overlijden.

3. Uit logeren
Voor huisdieren (bijvoorbeeld honden) die meer verzorging nodig hebben (3 x per dag uitlaten) is een logeeradres soms een goed idee. Laat uw huisdier logeren bij een vertrouwd persoon, en een persoon die uw huisdier al kent. Geef van te voren duidelijke instructies over de verzorging van uw huisdier, en schrijf alles op. Zo weet uw oppas precies wat er van hem/haar verwacht wordt. Noteer ook duidelijk wat u van uw oppas verwacht als uw huisdier ziek wordt, of komt te overlijden. Maak van te voren afspraken over de eventuele kosten die worden gemaakt tijdens een onverwacht dierenartsbezoek, zeker als uw huisdier niet verzekert is.

4. Vaccinaties
Zorg ervoor dat de entingen van uw hond op orde zijn, en dat uw hond op tijd zijn jaarlijkse vaccinatie heeft gekregen. U wilt natuurlijk niet dat uw hond tijdens uw vakantie ziek wordt. Als uw huisdier naar een pension gaat, moet u van te voren altijd informeren aan welke eisen uw huisdier moet voldoen. Bij de meeste pensions is een kennelhoestenting verplicht, soms zijn er nog andere dingen verplicht. Informeer tijdig, zodat u nog op tijd bij uw dierenarts terecht kunt.

5. Ontworming, ontvlooiing en tekenbestrijding
Zorg er voor dat uw huisdier is ontwormd en behandeld met een product tegen vlooien en teken. Uw huisdier kent u het beste, en laat dit dus het best door u toe. Zo loopt uw huisdier niet het risico op wormen- of vlooienbesmetting, of op bijvoorbeeld de ziekte van Lyme.

6. Paspoort
Zorg er voor dat het paspoort van uw huisdier in orde is. Als uw huisdier in een pension komt, moet het paspoort volledig zijn ingevuld. De pensionhouder moet kunnen controleren of uw huisdier over alle nodige entingen beschikt. Neem uw paspoort dus mee naar de dierenarts, zodat deze alles goed kan invullen!

7. Chip
Zorg er voor dat uw huisdier gechipt is. Laat de chip registreren op www.ndg.nl, met uw naam, adres en telefoonnummer. Als uw huisdier onverwacht aan de wandel gaat, en door onbekenden worden gevonden dan is de kans veel groter dat u en uw huisdier weer herenigd kunnen worden.

8. Voorbereidingen
Geef voldoende voer mee naar het pension/de oppas, zodat uw huisdier niet halverwege uw vakantie moet wisselen van voer. Zorg voor voldoende speeltjes zodat uw huisdier zich niet kan vervelen, en de oppas iets heeft om samen met uw huisdier mee te spelen. Geef eigen eet- en drinkbakken mee, sommige huisdieren krijgen stress van het eten uit andere bakjes. Geef een kleedje of iets mee waar de geur van thuis aan zit, zo voelt u huisdier zich sneller op z'n gemak bij de oppas/pension. Gebruikt uw huisdier medicijnen? Zorg dan voor een voldoende voorraad en geef uw oppas/pensionhouder duidelijke instructies. Vertel uw oppas/pensionhouder bij welke dierenarts uw huisdier bekend is. Geef uw vakantieadres en altijd uw telefoonnummer (!) aan de oppas/pensionhouder, zodat zij u kunnen bereiken mocht er iets met uw huisdier aan de hand zijn.

Als u alles op tijd heeft geregeld kunnen u en uw huisdier lekker van een welverdiende vakantie genieten!
 

Spoedeisende hulp nodig?

Vestigingen

Chip je dier

Webshop