Trammelant tijdens de feestdagen.

De feestdagen staan weer voor de deur. Om er een echt feest van te maken, en tijdens die dagen dierenleed te voorkomen, hebben wij enkele tips voor u.

Chocolade
Gedurende Sinterklaas en de kerstdagen is er in menig huis volop chocolade aanwezig. Honden die graag wat stelen of die gewoon nieuwsgierig zijn zullen soms voordat u er erg in hebt alvast voor het baasje de chocoladeletter uitpakken of de schaal met de leuke chocolade hulstblaadjes op tafel voorproeven.

Chocolade is echter erg giftig voor honden, het veroorzaakt ernstige hartritmestoornissen! De meest voorkomende momenten dat de hond de chocolade zal pakken zijn die momenten waarbij de cadeautjes worden uitgepakt of bezoek wordt verwelkomd of uitgezwaaid.

Kerstboom, kerststukjes en de kerstster
Met de kerstdagen wordt menig huis opgesierd met kerstboom en kerststukjes en dergelijke. Als een kerstboom in een bak met water gezet wordt, dan moet men zich realiseren dat dit water door erin opgeloste stoffen giftig is! Dit geldt dus ook voor de (grotere) kerststukjes. Ook de kerstster, hiernaast afgebeeld, is in zijn geheel bijzonder giftig.

Lametta
Als versiering in de kerstboom worden vaak van die lange glimmende sliertjes gebruikt. Deze sliertjes heten 'lametta'. Ze vormen een enorme uitdaging voor uw huisdier en oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit omdat ze bij ieder zuchtje tocht bewegen. Eenmaal opgegeten veroorzaken deze sliertjes darmverstoppingen, die dodelijk kunnen zijn bij niet tijdig ingrijpen. Voorkómen dat uw huisdier ze op kan eten is dus het devies!

Kurken
(Champagne) kurken vormen enig speelgoed voor (jonge) honden. Eenmaal doorgeslikt zullen ze de darmen afsluiten en alleen chirurgie kan dan nog redding brengen.

Rollade-netjes
Voor katten en kleine honden kunnen rollade-netjes een probleem vormen. De rollade-netjes ruiken heerlijk, kauwen zo lekker weg, maar in de darmen verstoppen ze de doorgang...

Botjes
Ten tijde van de feestdagen wordt er traditioneel veel wild en gevogelte gegeten. De hierbij vrijgekomen botjes verdwijnen soms in de honden- of kattenmagen. De botjes zijn echter scherp en kunnen ernstige darmverwondingen veroorzaken.

Sneeuw en ijs
Sneeuw kan samenklonteren in de haartjes tussen de tenen van uw huisdier en erg pijnlijk worden. Langdurig lopen op (ruw) ijs of harde bevroren grond kan de voetzooltjes van uw huisdier beschadigen.Kleine kortharige hondjes dienen beschermd te worden tegen de koude en afkoeling. Het eten van sneeuw en ijs,of het drinken van ijs water kan bij de hond diarree veroorzaken, bij sommige honden kan het een maagkanteling veroorzaken, vooral bij honden die een gevoelige maag hebben.

Vuurwerk
Dieren zijn doodsbang voor vuurwerk. Gebruik vuurwerk alleen met de jaarwisselingen sluit dan uw dieren ruim op tijd goed op !! Als uw huisdier erg onrustig is bestel dan tijdig kalmerende medicijnen. Veel huisdieren hebben de neiging om in blinde paniek weg te rennen. Laat tijdig door de dierenarts een chip aanbrengen, hierdoor is de eigenaar snel te vinden als het dier wordt gevonden. Klik tex hier voor meer informatie over vuurwerkangst.

Spoedeisende hulp nodig?

Vestigingen

Chip je dier

Webshop