Handige links Paard

Houdt u een of meer paarden, pony’s, ezels of zebra’s? Dan moet u voor deze dieren een paardenpaspoort hebben. Op de website van de Rijksoverheid staat alle informatie omtrent het paardenpaspoort.

Vind bij de Gezondheidsdienst voor dieren informatie over verschillende dierziekten.

Bij paarden komen verschillende wormsoorten in het maagdarmkanaal voor die problemen kunnen veroorzaken. Elk van die wormsoorten heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Dat maakt het moeilijk om ze over één kam te scheren in de wormbestrijding. Wormmiddelen zijn werkzaam tegen meerdere wormsoorten. Bovendien werd wordt bij paarden vaak zeer frequent ontwormd. Het id daarom niet vreemd dat er juist bij paarden veel problemen zijn met resistentie tegen wormmiddelen. De beslisboom op parasietenwijzer.nl is een middel om tot een optimale bestrijding van worminfecties op bedrijfsniveau te komen, waarbij zo min mogelijk geselecteerd wordt op resistentie tegen wormmiddelen.

Een bron van veterinaire informatie in de vorm van artikelen, foto’s, video’s; ontwikkeld en geschreven door dierenartsen en specialisten. Lees hier alles over paardengezondheid en -welzijn; van veulen tot ouder paard en van voortplanting tot tandheelkunde.

 

 

Chip je dier

Webshop