Nieuwsbrief paard en ezel najaar 2015

In deze nieuwsbrief komt slechts één maar zeer belangrijk onderwerp aan bod, namelijk registratie van diergeneesmiddelen bij paarden.

Gezondheidsdienst Horse Care

U wilt het allerbeste voor uw paard. Dat het gezond is, lekker in zijn vel zit en de beste verzorging krijgt. Of uw paard gezond is, valt helaas niet altijd aan de buitenkant te beoordelen. De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) heeft daarom, speciaal voor u, het GD Horse care gezondheidspakket ontwikkeld. Een compleet pakket waarmee u jaarlijks de gezondheid van uw paard op eenvoudige en snelle wijze kunt controleren.

West Nilevirus (WNV)

Het West Nilevirus (WNV) is een virus dat zich vermenigvuldigt in vogels en dat door muggen wordt overgebracht. Het virus kan ook op de mens en op verschillende andere zoogdieren worden overgedragen, waarbij het een hersenvliesontsteking kan veroorzaken.

Een veulen geboren!

Als het voorjaar aangebroken is zullen er weer veulens geboren worden. Op de eerste levensdag van het veulen is het verstandig om de dierenarts te laten komen. Deze kan dan het veulen en de merrie controleren. Zo zal er o.a. gekeken worden of de navel niet te kort is afgescheurd, of de nageboorte heel is en of het uier van de merrie goed is. Ook  kan de dierenarts het veulen de veulenspuit geven om het te beschermen tegen tetanus. 

 

Chip je dier

Webshop