Tips om Myiasis bij konijnen te voorkomen

Nu de temperatuur buiten aan het stijgen is, stijgt ook de kans op Myiasis bij konijnen. Wat is dit precies? En nog belangrijker: hoe kan dit voorkomen worden? Alles wat u als konijneneigenaar moet weten leest u in dit artikel!

Stichting konijnenbelangen

Het konijn is momenteel een zeer populair huisdier, maar tevens het dier dat het meest in een impuls wordt gekocht. Hierdoor zijn veel konijneneigenaren niet of nauwelijks voorbereid op het verzorgen van een konijn. Veel konijnen sterven hierdoor een voortijdige dood. Stichting KonijnenBelangen trekt zich het lot van de huiskonijnen aan en wil verbetering brengen in de huidige situatie. Dit doet zij door voorlichting te geven aan zowel de eigenaren van konijnen , als aan dierenartsen en dierenwinkels.

Konijn aanschaffen? Lees eerst de bijsluiter

konijnbijsluiterKonijnen zijn actieve, slimme dieren die samen met een soortgenoot gehouden moeten worden. Het is ontzettend leuk om te zien hoe de dieren bij elkaar liggen, samen rondrennen of elkaar wassen. Veel konijnen vinden het fijn om geaaid te worden, hoewel ze daarbij graag met vier poten op de grond blijven staan. Geef uw konijnen de ruimte: om gezond te blijven hebben ze, naast de juiste voeding, ook veel beweging nodig!

Kies het juiste dier voor uw situatie: lees vóór het kopen eerst of het konijn het huisdier is dat u zoekt.

Alles over het konijn

Konijnenjongen worden naakt en blind geboren. De eerste 18 dagen leven ze van moedermelk. Vanaf 14-18 dagen beginnen ze met opname van vast voedsel. Tussen 4 en 12 maanden (afhankelijk van het ras) worden konijnen geslachtsrijp, waarbij de ram (het mannetje) een maand op de voedster (het vrouwtje) achterloopt. De draagtijd van konijnen is 30/31 dagen. Het konijn wordt gemiddeld 5 tot 6 jaar oud, maar dit kan wel tot 12 jaar oplopen!

Meer artikelen...

 

Chip je dier

Webshop