Diabetes bij katten.

Bij uw kat is de diagnose diabetes gesteld en dat is even schrikken want, wat nu ? Diabetes oftewel suikerziekte is geen zeldzaam verschijnsel bij katten. Met name zwaarlijvige katten worden erdoor getroffen. Factoren die diabetes bij katten in de hand werken zijn gebrek aan beweging, overgewicht en medicijnen zoals prednison en de poezenpil (antikrolsheidtabletten).

Oorproblemen

In de normale gehoorgang van een hond of poes zijn er altijd wel bacteriën en enkele gisten te vinden. Deze vormen de zogenaamde "normale flora" van de huid. Deze normale flora zorgt voor een gezond evenwicht tussen tussen de verschillende bewoners van de gehoorgang onderling en de hond of poes.

Kat aanschaffen? Lees eerst de bijsluiter

katbijsluiterKatten zijn in Nederland ontzettend populair als huisdier. Het zijn echte gezelschapsdieren die in allerlei soorten en maten voorkomen. Ze bieden veel gezelligheid en het houden van katten kan een positieve invloed hebben op de gezondheid van de mens. Een goede opvoeding is heel belangrijk, omdat dat er voor zorgt dat een kat sociaal leert omgaan met nieuwe situaties, andere mensen en andere dieren.

Katten doen soms alsof ze ziek zijn

Katten die ziekteverschijnselen vertonen, zijn lang niet altijd echt ziek. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt. Een kat die weigert te eten of zijn kattenbak niet meer gebruikt, heeft niet per definitie problemen met zijn gezondheid.

 

Chip je dier

Webshop