Cavia aanschaffen? Lees dan eerst de bijsluiter

caviabijsluiterCavia’s zijn gezellige knaagdieren die goed tam kunnen worden en zelden bijten. Hun verzorging is niet moeilijk, wel is het belangrijk om te zorgen voor de juiste voeding en voldoende knaagmateriaal. Cavia’s hebben gezelschap nodig van andere cavia’s, houd ze daarom niet in hun eentje. Geef uw cavia’s de ruimte, beweging is goed voor hun gezondheid.

Alles over de cavia

De cavia wordt ook wel guinees biggetje genoemd. Het is een uit Zuid-Amerika afkomstig knaagdier en erg populair als huisdier, vooral in gezinnen met jonge kinderen, omdat ze makkelijk te hanteren en te verzorgen zijn. Er zijn diverse rassen, bijvoorbeeld de langhaar, ruwhaar, borstel en natuurlijk de korthaar cavia. Als cavia's 4 weken oud zijn kunnen ze naar hun nieuwe baas en bij goede verzorging worden ze gemiddeld een jaar of zes oud. Vrouwtjes (zeugjes) wegen ongeveer 850 gram, mannetjes (beertjes) 1000 gram. De beste manier om ze op te pakken is een hand onder hun borst en de andere om hun achterste.
Cavia's zijn goed in groepen te houden, maar soms breken er rangorde gevechten uit. Als deze te hevig zijn, zult u de dieren uit elkaar moeten halen.

Veel gestelde vragen

Vele vragen over jouw cavia kun je hier vinden. Is er verschil tussen onze huis-, tuin- en keuken cavia en de marmot? Hoe oud kan je cavia worden? Wat kan ik mijn cavia het beste voeren? En wat als mijn cavia niet wil eten? Of wanneer wordt een cavia te zwaar? Je vindt hier je antwoorden. 

 

Chip je dier

Webshop