4 tips om gebitsproblemen bij uw hond te voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen, daarom geven wij u hier 4 tips op gebitsproblemen bij uw hond te voorkomen. 


1. Tandenpoesten
De aller beste tip om gebitsproblemen te voorkomen is tandenpoetsen! Het beste is om hiermee beginnen is als uw pup tussen de 8 en 12 weken oud is. Uw pup zit dan namelijk in de 1e socialisatiefase, dit houd in dat uw pup erg nieuwschierig en enthousiast is en het tandenpoetsen niet als 'eng'  zal worden ervaren. Als u in deze leeftijdsfase begint met het poetsen van de tanden, zal uw pup dit als een normale handeling gaan zien. Begint u op latere leeftijd met het poetsen van de tanden, dan kan uw hond dit alsnog prima aanleren maar zal dit niet net zo eenvoudig gaan als dat het bij een pup gaat. In het begin is het natuurlijk voor beide partijen erg wenen, dat tandenpoetsen. U en uw hond hebben beide veel geduld nodig. Begin het als een spelletje. Zorg ervoor dat de hond plezier krijgt in het tandenpoetsen, en beloon hem/haar aan het einde van iedere poetsbeurt. Er zijn verschillende soorten tandenborstels: handtandenborstels, vingertandenborstels, tandenborstels met haren of met rubber. Zoek uit welke tandenborstel voor u en uw hond het prettigst werkt, en ga daar mee aan de slag! 

  
  

U poetst alleen de buitenkant van de tanden van uw hond. De binnenkant van de tanden wordt gereinigd door de tong.   Poets vooral de achterste kiezen goed, hier ontstaat het snelst tandplak en tandsteen. U hoeft alleen de lip van uw hond een beetje op te tillen, zodat u goed bij de achteste kiezen kan. De hele mond opentrekken is niet nodig. Twee keer per week tandenpoetsen is voldoende om tandplak tegen te gaan. Echter is het advies iedere dag poetsen, zorg ervoor dat het in de dagelijkse routine van u en uw hond wordt opgenomen. Zo vergeet u het niet! 

2. Speciale voeding
Speciale voeding kan ervoor zorgen dat er minder snel tandplak hecht aan de tanden. Royal Canin heeft een speciale Dental lijn. De vorm en de grootte van de brokken zorgen voor een mechanische reiniging van het gebit. De brokken bewegen tijdens het kauwen langs de tanden, waardoor het gebit wordt gereinigd. Ook zit er Natriumpolyfosfaat in deze brokjes, dit bind zich aan Calcium in de mondholte. Calcium is een belangrijk onderdeel van tandsteen. Als zich weinig tot geen calcium in de mondholte bevind, wordt zo het ontstaan van tandsteen tegen gegaan. Deze voeding is er voor hondjes die minder dan 10 kg wegen, en voor grotere honden. Een grotere hond heeft namelijk ook grotere brokken nodig, zodat de mechanische reiniging plaats kan vinden. 
3. Dentisept
Dentisept is een klevende tandpasta om het gebit van uw huisdier vrij te houden van tandplak. Door middel van het lange tuutje kan de pasta ook makkelijk op de achterste kiezen worden aangebracht. U smeert een dun laagje van de dentisept over de buitenste tanden en kiezen. Daarna gaat uw hond smakken, en wordt zo door middel van de tong de dentisept verdeeld over alle tanden en kiezen. Dit product kan ook worden gebruikt bij het hertstel van tandveesontsteking. Laat voordat u met dit product begint, altijd het gebit van uw hond controleren door uw dierenarts. Uw dierenarts kan dan goed inschatten hoe vaak u per week dit product moet gebruiken.4. Orozyme Bucco Fresh
Als tandenpoetsen bij uw hond niet mogelijk is, kunt u Orozyme Bucco Fresh gebruiken. Dit is een 100% natuurlijk product, wat werkt op basis van algen. Een keer daags voegt u een schepje van dit product toe aan het voer van uw hond. Dit product wordt opgenomen in het bloed, en gaat zo naar de speekselklieren in de mondholte. Via het speeksel  wordt de mondholte behandeld. Na zo'n 3 tot 6 weken merkt u dat uw hond een betere adem heeft, dat de tandplak verdwijnt en dat het aanwezige tandsteen zachter is geworden, waardoor dit met poetsen zou kunnen worden verwijderd. De dosering van het product gaat via het lichaamsgewicht van uw hond:

Gewicht van uw hond Aantal schepjes
Onder 10 kg 1/2
10 kg tot 25 kg 1
Boven 25 kg 2
Er zit een maatschepje in het potje. De inhoud van het potje is 40 gram. Dit klinkt misschien weinig maar een hondje onder de 10 kg kan zo'n 8 maanden gebruik maken van 1 potje, als het dagelijks aan het voer wordt toegevoegd.

Voordat u met dit product gaat beginnen, laat altijd uw hond controleren door uw dierenarts. Honden met een schildklieraandoening mogen dit product namelijk niet gebruiken in verband met het hoge jodiumgehalte in dit product.


* Dit product kunt u ook gebruiken voor katten. U dient 1 x daags 1/2 maatschepje toe vaan het voer. Laat voor gebruik altijd uw kat controleren bij uw dierenarts.

 

Chip je dier

Webshop